Förskolehundar

Pedagoghund

På Cosmos har vi två storpudlar, Aslan och  Caspian och även lilla Miss Lucy, dvärgpudel. Caspian har varit med på Cosmos sedan han var 12 veckor gammal, med start januari 2018. Storpudlar är kända som en av de mest barnvänliga hundraserna och är även ’allergihund’. Aslan föddes feb 2019 och Miss Lucy july 2020 – även de har varit med på Cosmos sedan livets början. De har sina platser på kontoret men hälsar på barnen från och till.

De barn som vill får gå in och vara med hundarna en stund på dagen. Ibland är hundarna med ute på gården och ibland följer några barn med på hundpromenad. Pudlarna älskar barnen och är väldig älskad av barnen.

Just nu är hundarnas matte (Monique) under utbildning till pedagoghundsteam vilket innebär att Aslan kommer få en arbetsväst och får vara med och jobba stundvis i barngruppen när utbildningen är klar.
Hunden arbetar tillsammans med sin förare i ett team som kallas för PedagogHundsteam. Det är tillsammans med sin förare som hunden kan hjälpa barn, ungdomar och elever att klara skolan på ett bättre sätt. Hunden tillsammans med hundförare/lärare hjälper barn att fungera som en motivator eller dörröppnare för lärandet och kan hjälpa till för att öka självförtroende, självkänsla och utveckla språk och kommunikation. Den medverkar till att höja motivation och inspirera till utveckling och lärande. En PedagogHundsförare tillsammans med sin hund kan tillsammans med sin hund hjälpa sina elever att nå målen i skolan.

Hundarna (via matte) har ett eget instagramkonto som heter @pudelliv

Pedagoghund

Demos

Color Skin

Header Style

Layout

Wide
Boxed